Psykisk sårbarhed beskriver dig aldrig som den mor du er!

Opdateret: juni 21

Skrevet af:

Charlotte @hardtmadsen


Klokken er 06 tirsdag morgen, jeg vågner af en mail fra eboks “Brev fra familieretshuset”. Mit hjerte banker. Dagen er kommet - jeg har ventet på denne dag i 5 år. Min indlæggelse for 5 år siden i 6 uger bliver bragt på banen af min datters far. 18 sider med beskyldninger om psykisk sygdom, manglende behandling, medicinsvigt, depression, hukommelsesvigt, mangel på overskud, og der bliver kastet med diagnoser som var det kaniner ud af tryllekunsternes hat.

Han vil have 9/5 og bopæl efter 1,5 år med konflikt.


“I 2016 var hendes mor indlagt i psykiatrisk regi og i denne periode var det Nikolai alene fuld tid, der tog sig af Emma.”

Sådan blev det beskrevet i en børneudtalelse fra børnehaven. Jeg er “hendes mor” og Nikolai er Nikolai. Jeg har ikke engang et navn - videre i beskrivelsen står der “Nikolai fremstår som kompetent voksen”

Intet om vores datters trivsel eller reaktion.

(Navne er anonymiserede).


Jeg, Charlotte var indlagt i 6 uger på 5 døgns afsnit på frb sygehus - havde min datter i weekenderne. Jeg blev indlagt efter en meget hård graviditet og kæmpe svigt i forholdet. Tog selv kontakt til akut afsnit efter jeg havde bundet en ledning om halsen og skrevet et farvel-brev.

Jeg kunne ikke mere. Jeg havde kæmpet mig gennem graviditet, amning, var blevet forladt, svigtet og stod nu tilbage med en depression og angst.

Fik diagnosen “borderline” meget kort efter indlæggelse. En diagnose som blev fjernet og erstattet med ptsd og angst.

Har ikke mærket symptomer siden jeg valgt at gå “no contact” med min datters far for 2 år siden.


Brevet fra familieretshuset giver mig kort angst igen og i 3 måneder må jeg vente på et møde som er blevet et “familieretsligt forløb” pga psykiske sygdom.

Mødet med familieretshuset giver mig håb. De har læst mit modsvar hvori jeg følte mig nødsaget til at give samtykke til ALLE mine sundhedsoplysninger, jeg må forsvare alt i mit liv, beskrive mit liv i detaljer, forklare og genfort