top of page

Velkommen til foreningen Alenemorskab

Vi er en forening skabt af alenemødre til alenemødre.

Hvem er vi?: About
hvemervi-cover.png

Vision

Alenemorskab ønsker at give alle enlige mødre og deres børn på tværs af familiestruktur og segment adgang til styrkebaseret og stabilt socialt netværk.

Mission

Gennem vores unikke styrkebaserede netværkskoncept bekæmper vi aktivt ensomhed og udsathed hos mødre, der kender til at stå alene i moderskabet. Vi skaber mulighed for at enlige mødre mestrer egen livssituation, styrker selvhjulpenhed og giver livsmod ved at facilitere erfaringsudveksling, sparring og spejling gennem frivilligt brugerdrevne aktiviteter, samtalegrupper, familiegrupper og mange andre tilbud, der løfter mødre og deres børn. Dette er samtidig grobunden for at sikre bedst mulig trivsel og udviklingsmuligheder i børnenes hverdag.

Social bæredygtighed

Vi tror på at alle mødre og deres børn har lige værdi, uanset familiemæssig struktur og baggrund, og det overordnede mål for vores indsats er at løfte den sociale bæredygtighed i samfundet.

Derfor arbejder vi aktivt på at styrke mødre, så alle kan stå så stærkt som muligt i moderskabet, og dermed skabe de bedst mulige betingelser for børnenes hverdag, opvækst og fremtid.

Styrkebaseret fællesskab af ligesindede

Vi tror på at et styrkebaseret og brugerdrevet fællesskab båret af ligesindede frivillige skaber resiliens og genkendelighed mødrene imellem. Dermed får alle alenemødre mulighed for at spejle sig i og aktivt bidrage til et stærkt, styrkende og støttende fællesskab.

Stærk peer-to-peer frivillighed

Vores peer-to-peer fællesskab af frivillige skaber rum for at udveksle erfaringer blandt enlige mødre, der mestrer eller er ved at lære at mestre de særlige livsomstændigheder og udfordringer, som følger med når man står alene i moderskabet. Derigennem styrker vi både mor og barn ved at inspirere, opmuntre og løfte hinanden.

alenmorskab_1.png

Kvinderne bag

Foreningen Alenemorskab er stiftet af Lonnie B. Pedersen & Maria Dønkjær i august 2020

IMG_4852.jpg

 Maria Dønkjær

Bestyrelsesforkvinde

 Co-founder, fundraiser, konceptudvikler og projektleder. Maria står også for frivilligindsatsen i foreningen og er content creator på Alenemorskabs online community. 

Maria er uddannet cand.pæd. i Materiel kultur Didaktik. Hun har arbejdet som koreograf og danseunderviser i 10 år.
Er mor til 2 drenge fra 2010 og 2016, som hun har i en deleordning.

Lonnie.jpg

Lonnie Pedersen

Næstforkvinde

Co-founder af Alenemorskab, projekt/konceptudvikler og content creator. Uddannet cand.scient.soc. i Performance Design og International Development. Hun arbejder til dagligt som virksomhedskonsulent og har en baggrund indenfor felterne;  iværksætteri, social innovation, community building, foreninger, festivaler og events. 
Fuldtidsmor til datter fra 2017.

image9.jpg

Amalie

Bestyrelsesmedlem

Uddannet Professionsbachelor i Ernæring og sundhed. Pilates matwork underviser og Nada-behandler.

Har arbejdet med projektledelse, digital markedsføring og iværksætteri.

Mor til søn fra 2019.

Lærke .jpeg

 Lærke

Suppleant

Vores suppleant Lærke er danseunderviser og indehaver af IJOURBA, som er en hjertebuisness med hjemmeproducerede olier. Derudover er hun studerende og har sin datter fra 2016 på fuldtid.

Mette.jpeg

Mette

Grafiker

Mette er en af kvinderne bag Alenemorskabs visuelle identitet og har udviklet det grafiske udtryk. Udover selv at være alenemor til en datter på 6 år, er hun indehaver af virksomheden Eye for it, der skaber visuel brand design til små virksomheder og iværksættere.

Du kan læse mere om Mette og Eye for it på eyeforit.dk

IMG_7728.JPEG

Louise

Frivillig administrativ medarbejder

Louise er udannet fysioterapeut og arbejder til dagligt blandt andet med børn med diverse udfordringer. Hun bor udenfor Præstø og er i proces om at blive alenemor med donor i løbet af 2022/23. Hun er frivillig i alenemorskab og hjælper til med hjemmesiden.

Janni.jpeg

Janni

Illustrator

Janni er en af kvinderne bag Alenemorskabs visuelle identitet og er bl.a. illustratoren bag vores logo. Hun er uddannet designer og stylist og er autodidakt tegner. Følg hende på Instagram på @byjannielise.

Mai frivillig.jpg

Mai

Frivillig

Mai er en af vores dygtige frivillige skribenter. Hun arbejder til daglig som socialsygeplejerske, med psykisk sårbare. Mai har særligt interesse i bedre forhold på forældreansvarsområdet og er delemor siden 2016.

Freja%20KBH_edited.jpg

Freja

Frivillig

Freja studerer kultursprogmøde studier på Roskilde universitet. Og er alenemor til 3 børn. Freja bidrager både som frivillig i Alenemorskab og som meetup mama for København, og hjælper derudover med at skrive fondsansøgninger.

Lise.jpg

Lise

Frivillig

Lise er uddannet pædagog, samt coach og human design energi guide. Lise har en datter der er født 2016, som hun har i en deleordning. I alenemorskab bidrager Lise med netværksforløb, er en del af tilbuddet om rådgivning "mor til mor" og som ideudvikler.

image_67207681.JPG

Anna

Frivillig

Anna er uddannet pædagog og har været delemor siden maj 2018. Hendes datter er fra oktober 2015. Anna bidrager som frivillig i Alenemorskab, blandt andet med ord i debatten om bedre forhold for børn, mødre og familier og så er hun også Meetup Mama for København.

Charlotte.jpg

Charlotte

Content creator

Tekst på vej

Ahu_edited.jpg

Ahu

Frivillig

Ahu er alenemor på fuldtid til 2 drenge og er frivillig i alenemorskab. Ahu bidrager Blandt andet med idéudvikling, networking og som akademisk medarbejder og så er hun Meetup Mama på Amager.

Hvem er vi?: Team Members

Ledige jobs

Alenemorskab har løbende åbne stillinger, men selvom vi ikke har det som du kigger efter listet, vil vi rigtig gere høre fra dig!

Skriv gerne til os samt vedhæng gerne dit CV her

Ledige Jobs
Kontakt os
charles-deluvio-P6q1p9TARGU-unsplash.jpg

Vedtægter for Alenemorskab

bottom of page