Velkommen til foreningen Alenemorskab

Vi er en forening skabt af alenemødre til alenemødre.

 
hvemervi-cover.png

Mission & vision

Foreningen Alenemorskab arbejder for, at fremme fællesskab og livskvalitet for mødre, der kender til det at stå alene i moderskabet. 

Vi arbejder målrettet med at bekæmpe ensomhed og stigma, ved at skabe bedre vilkår for både mødre og børn. Dette gør vi gennem vores unikke netværkskoncept, som er vores særlige frivilligindsats i lokale bydelsområder i hele Danmark. Vi faciliterer deslige aktiviteter, events, selvhjælpsgrupper og rådgivning, alt målrette alenemødre og deres børn. 

Vi er bannerførere for alenemødres stemmer i den offentlige familiepolitiske debat, med målet at skabe bedre levevilkår for alenemødre.

Vi byder alle alenemødre velkommen

Vi byder alle alenemødre velkommen på tværs af social, kulturel og økonomisk kapital. På tværs af deleordninger, skilsmisser, selvvalgte solomødre, mødre med nye kærester og i sammenbragte familier.
Ikke mindst byder vi alle børn velkommen.

Vi kæmper for at ændre sociale strukturer

Vi fremmer fællesskab og bekæmper ensomhed ved blandt andet, at ændre sociale og kulturelle strukturer for, at støtte alenemødre bedre i hverdagen. Vi målretter vores frivillige indsats ved, at organisere os i lokale bydels områder, med vores unikke netværkskoncept. Her etablerer vi madklubber, konkret praktisk støtte i hverdagen, temadage, løbeklubber, fælles pasningsordninger og meget andet. Vi har ydermere.ferie setup og højtids setup, så alenemødre kan stå stærkere sammen og opleve at de ikke er alene.

Vores mål er desuden at støtte socialt udsatte alenemødre både økonomisk og socialt.

Vi er en stemme i den offentlige debat

Vi arbejder målrettet med afstigmatisering af alenemorskabet, gennem videnskabeligt dokumenterede studier, artikler, foredrag, samtalesaloner mm.

Vi er bannerførere for alenemødres stemmer i den offentlige familiepolitiske debat, med målet at skabe bedre levevilkår for alenemødre.

Vi har indtil nu bidraget med stemmer fra foreningen Alenemorskab i :

Tv2 Echo og Vores Børn, podcasten 'Delebarn' og 'Hjælp jeg er forælder'.

Vi er desuden kåret som en af de 17 mest ærlige mor-profiler på instagram

Vi støtter kvinde- & hjertebuisness

En vigtig værdi for os er desuden, at fremme alenemødres økonomi, da det kan være en udfordring kun at have én indtægt.

Dette gør vi ved, at støtte små kvinde- & hjertebusinesses, hvor alenemødre står bag. 

Vi indgår her samarbejder og giver rabatter til vores medlemmer. 

Kontakt os gerne hvis du er selvstændig alenemor og ønsker at få din hjertebusiness boostet.

alenmorskab_1.png

Kvinderne bag

Foreningen Alenemorskab er stiftet af Lonnie B. Pedersen & Maria Dønkjær i august 2020

167007702_631800790989969_28702131935180

 Maria Dønkjær

Bestyrelsesforkvinde

Udover at være bestyrelsesforkvinde, er Maria Co-founder af Alenemorskab, projekt/konceptudvikler, content creator, fundraiser og frivilligansvarlig.

Maria er uddannet cand.pæd. i Materiel kultur Didaktik. Hun har arbejdet som koreograf og danseunderviser, med performance og som projektleder.
Er mor til 2 drenge fra 2010 og 2016, som hun har i en deleordning.

Lonnie.jpg

Lonnie Pedersen

Næstforkvinde

Co-founder af Alenemorskab, projekt/konceptudvikler og content creator. Uddannet cand.scient.soc. i Performance Design og International Development. Hun arbejder til dagligt som virksomhedskonsulent og har en baggrund indenfor felterne;  iværksætteri, social innovation, community building, foreninger, festivaler og events. 
Fuldtidsmor til datter fra 2017.

Sisse hvem er vi .jpeg

Sisse Marie Sørensen

Bogfører

Udover at sidde i bestyrelsen og være foreningens kasserer, er Sisse projektkoordinator og content creator. Sisse bor med sin datter, født i 2010, på Nørrebro og har sin datter i en deleordning. Udd cand. pæd. i pædagogisk psykologi og arbejder inden for børneområdet.

Susanne-Haunstrup-Kirkegaard10x15cm.jpeg

Susanne

Fundraiser

Susanne er fundraiser og projektudvikler i foreningen Alenemorskab. Udover at være alenemor til en datter fra 2001, arbejder hun i sin fritid med at lave trivselsforløb for børn hvis forældre er skilt.

Lærke .jpeg

 Lærke

Suppleant

Vores suppleant Lærke er danseunderviser og indehaver af IJOURBA, som er en hjertebuisness med hjemmeproducerede olier. Derudover er hun studerende og har sin datter fra 2016 på fuldtid.

image_67207681.JPG

Anna

Frivillig

Anna er uddannet pædagog og har været delemor siden maj 2018. Hendes datter er fra oktober 2015. Anna bidrager som frivillig i Alenemorskab, blandt andet med ord i debatten om bedre forhold for børn, mødre og familier og så er hun også Meetup Mama for København.

Ahu.jpg

Ahu

Frivillig

Ahu er alenemor på fuldtid til 2 drenge og er frivillig i Alenemorskab. Ahu bidrager blandt andet end ideudvikling, networking og som akademisk medarbejder og så er hun Meetup Mama på Amager.

Mai frivillig.jpg

Mai

Frivillig

Mai er en af vores dygtige frivillige skribenter. Hun arbejder til daglig som socialsygeplejerske, med psykisk sårbare. Mai har særligt interesse i bedre forhold på forældreansvarsområdet og er delemor siden 2016.

Freja%20KBH_edited.jpg

Freja

Frivillig

Freja studerer kultursprogmøde studier på Roskilde universitet. Og er alenemor til 3 børn. Freja bidrager både som frivillig i Alenemorskab og som meetup mama for København, og hjælper derudover med at skrive fondsansøgninger.

Lise.jpg
Mette.jpeg
passfoto_tine_edited.jpg

Lise

Frivillig

Mette

Grafiker

Tine

Web designer

Lise er uddannet pædagog, samt coach og human design energi guide. Lise har en datter der er født 2016, som hun har i en deleordning. I alenemorskab bidrager Lise med netværksforløb, er en del af tilbuddet om rådgivning "mor til mor" og som ideudvikler.

Mette er en af kvinderne bag Alenemorskabs visuelle identitet og har udviklet det grafiske udtryk. Udover selv at være alenemor til en datter på 6 år, er hun indehaver af virksomheden Eye for it, der skaber visuel brand design til små virksomheder og iværksættere.

Du kan læse mere om Mette og Eye for it på eyeforit.dk

Tine er Alenemorskabs web-designer.

Hun er uddannet grafiker og har en baggrund i marketing, kommunikation & design.

 

Til dagligt leder hun en grafisk afdeling i Berlin. Hun ser frem til at blive mor da hendes første barn nu er på vej.

Janni.jpeg

Janni

Illustrator

Janni er en af kvinderne bag Alenemorskabs visuelle identitet og er bl.a. illustratoren bag vores logo. Hun er uddannet designer og stylist og er autodidakt tegner. Følg hende på Instagram på @byjannielise.

 

Ledige jobs

Alenemorskab har løbende åbne stillinger, men selvom vi ikke har det som du kigger efter listet, vil vi rigtig gere høre fra dig!

Skriv gerne til os samt vedhæng gerne dit CV her

Frivillig Grafisk designer / Webdesigner 

Alenemoskab søger en frivillig til ca. 5 timer om ugen der kan støtte med vores wix hjemmeside, samt løbene grafiske opgaver!

Der er rig mulighed for at have indflydelse på det visuelle samt udvide sin viden og kompetencer inde for det grafiske.

Skriv gerne en mail til os her

 
 
charles-deluvio-P6q1p9TARGU-unsplash.jpg

Vedtægter for Alenemorskab